TRADUCTOR

jueves, 24 de noviembre de 2016

ESCOLA DE PARES

PROGRAMACIÓ DE CURSOS PER ALS TRES CENTRES DEL PUIG

Curs 2016 – 2017

Fapa- València: PROGRAMACIÓ DE CURSOS PER ALS TRES CENTRES DEL PUIG



DATA
CURS
CENTRE
HORA
13/12/16
Educació Emocional. Importància de les emocions en el desenvolupament personal.
CEIP Pare Jofré
17:00
19/01/17
Canvis de primària a secundaria. Adolescència. Canvis a nivell educatiu, psicològic i evolutiu.
CEIP Guillem d’Entença
17:00
08/02/17
El meu fill/a acaba l’ESO. Què pot fer? Ventall de possibilitats.
IES  El Puig
17:30
23/02/17
Educació Inclusiva. Integració de les persones amb necessitats educatives especiales, Alumnat amb diversitat funcional.
CEIP Pare Jofré
17:00
23/03/17
Com fomentar l’autocontrol i la tolerancia a la frustració
CEIP Guillem d’Entença
17:00
06/04/17
Habilitats Socials i de comunicació. Ensenyar als nostres fills/es habilitats per a la solució de conflictes de forma positiva,
IES El Puig
17:00
27/04/17
A la Recerca  de l’exit escolar: diferents metologies. Isquem del model tradicional, cerquem noves propoestes.
CEIP Pare Jofré
17:00
09/05/17
Som diferents, som iguals. Com fomentar el respecte i el reconeixement d´iguals entre xiquets i xiquetes.
CEIP Guillem d’Entença
17:00

jueves, 3 de noviembre de 2016

http://www.aulavirtualfad.org/img/2016-Profundizando-castellano.jpg







Des de la Confederació Espanyola d'Associacions de Pares i Mares de l'Alumnat (CEAPA), creiem que:

ELS DEURES SÓN UN MÈTODE D'APRENENTATGE ERRONI

Els deures, lluny de fomentar el desenvolupament integral de la persona, són l'herència nociva d'un mètode pedagògic obsolet que està basat en la memorització i en la repetició dels continguts. Es pretén encobrir la ineficiència d'aquest model educatiu amb una sobre acumulació de tasques a realitzar sense supervisió docent directa, la fi de la qual és derivar la responsabilitat d'aquesta ineficiència a l'alumnat i les seues famílies.

ELS DEURES SOBRECARREGUEN A l'ALUMNAT

La pressió institucional que es provoca amb aquestes tasques provoca una ampliació real de la jornada escolar de l'alumnat, que arriba a límits inacceptables. En ocasions, la jornada arriba a superar les 60 hores setmanals. Açò provoca que alumnes i alumnes visquen el seu procés educatiu com una pel·lícula contínua que els deixa habitualment sense possibilitat de descans real i els desmotiva per a implicar-se en un procés d'aprenentatge que els il·lusione.

ELS DEURES SUPOSEN UNA INTROMISSIÓ I INGERÈNCIA EN LA VIDA FAMILIAR I EL TEMPS D'OCI

Aquestes tasques, i les conseqüències que suposa no realitzar-les, fan que el temps familiar se supedita a la seua realització, alterant i impactant en la manera de comunicació familiar, generant tensions i influint negativament en el temps lliure i d'oci familiar. El Tribunal Constitucional va posar límits ja a la pressió institucional dels deures, establint que “el temps situat fora de l'horari escolar pertany als pares i és indisponible per a l'escola”. Els deures són, per tant, una ingerència en la vida familiar que es produeix per una errònia aplicació d'una llibertat de càtedra mal entesa.



ELS DEURES GENEREN SITUACIONS DE DESIGUALTAT ENTRE L'ALUMNAT

Existeixen factors com la quantitat de temps, els recursos econòmics disponibles o la qualificació del coneixement acadèmic dels pares i mares que influeixen directament en la realització dels deures. Es conforma així un “currículum ocult” per a l’alumnat que gens té veure amb la seua capacitat o el seu interès i que provoca, de manera objectiva, la desigualtat entre l'alumnat.
Aquelles famílies que no disposen de temps, no tenen la formació necessària o no posseeixen la capacitat de transmetre aquests coneixements, es veuen davant la tessitura d'haver de triar entre que els seus fills i filles s'enfronten en solitari a aquesta barrera educativa o pagar classes particulars o acadèmies, per a intentar evitar les sancions que produeixen en el si de les institucions escolars si els deures no són realitzats correctament. Aquestes sancions, com són per exemple la baixada de notes o els càstigs sense esbarjo, fan que el propi sistema educatiu genere desigualtats.

ELS DEURES VULNEREN ELS DRETS DEL XIQUET/A

L'aprenentatge integral comporta el respecte al temps lliure del xiquet o de la xiqueta. En aquest sentit, atenent a una visió de l'educació centrada en el desenvolupament de les persones, l'article 31 dels Drets del Xiquet estableix que “els Estats  reconeixen el dret del xiquet al descans i l'esplai, al joc i a les activitats recreatives pròpies de la seua edat (…) en condicions d'igualtat”.


ÉS NECESSARI PASSAR A l'ACCIÓ
Per açò, la Confederació Espanyola d'Associacions de Pares i Mares de l'Alumnat (CEAPA), impulsa i promou aquesta campanya de sensibilització i mobilització en contra dels deures escolars, que es basa en tres objectius:
Sensibilitzar sobre que una educació integral i moderna per al segle XXI no pot basar-se en models educatius del segle passat.
Alertar sobre l'impacte negatiu que els deures tenen en la vida diària, en la salut i en els drets dels nostres xiquets i xiquetes.

Mobilitzar en favor d'una educació integral, moderna, compromesa, basada i centrada en els alumnes i alumnes, en la seua formació integral i en la defensa dels seus drets, limitant les tasques escolars a l'àmbit i horari escolar.


Dissabte 12 de novembre, FAPA València  us convida a participar en la Jornada de Formació, amb el taller “ Resolució positiva de Conflictes en l’entorno familiar “ impartit pel psicòleg clínic, especialista  en infancia i adolescencia, terapeuta familiar i autor de diverse publicacions per a la CEAPA,  Antonio Ortuño Terriza.

Lloc:   Esplai Rambleta  (saló 8)
Horari:  11 h a 14 hores  Taller
                14 h a 15:30 hores  Menjar (falta concretar  preu i lloc)
                15:30 a 18:30  hores Taller

Es imprescindible comunicar l’assistència  mitjançant correu  a formación@fapa-valencia.org o cridant a FAPA València   Ext: 11

Salutacions